Over mij


Mijn naam is Mariëtte Chaudron, geboren in 1981, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Sinds 2002 ben ik werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Momenteel heb ik het erg naar mijn zin als stamgroepleider van groep 1/2/3 op de Jenaplanschool in Grave. In juli 2016 heb ik bij Novilo de Post HBO opleiding tot talentbegeleider afgerond. Deze praktische opleiding in combinatie met mijn rol als moeder en leerkracht van (hoog)begaafde kinderen, maakt dat ik hoogbegaafdheid in zijn grote verscheidenheid, vanuit verschillende invalshoeken kan benaderen en bekijken. Daarnaast heb ik in mei 2021 de gevorderde opleiding "HB in ontwikkeling" (van Desirée Houkema en Albert Kaput) succesvol afgerond. Als moeder weet ik wat het is als het niet goed gaat met je kind en het zich niet gelukkig voelt. Als leerkracht weet ik wat de mogelijkheden, maar ook wat grenzen en belemmeringen zouden kunnen zijn. Het is altijd in het belang van het kind om met school een goed en open contact te onderhouden en samen op zoek te gaan naar wat het kind nodig heeft. Door de kennis en ervaring die ik inmiddels m.b.t hoogbegaafde kinderen heb opgedaan, is er bij mij echt een passie ontstaan voor het begeleiden van deze prachtige kinderen. Ik heb een aantal jaar gewerkt als plusklas leerkracht en ben ambulant begeleider hoogbegaafdheid voor verschillende ondersteuningsplatformen. Naast deze ondersteuning van scholen en leerkrachten, begeleid ik ook ouders en hun kinderen. “Waar ik ontzettend van kan genieten is de bijzondere oogopslag waarmee deze kinderen de wereld in kijken. Helemaal als ik hen (en ook hun ouders) bij heb kunnen staan in hun ontwikkeling en zoektocht.”Deze kinderen kunnen tegen verschillende moeilijkheden aanlopen. Daardoor is de begaafdheid van een kind lang niet altijd even goed (meer) zichtbaar. Je kind zit niet lekker in zijn vel en op school valt het misschien ook wel niet mee. Je hebt als ouder het gevoel dat er ergens iets niet klopt, maar er precies de vinger op leggen is lastig. Langzaam gaat het steeds wat minder goed met je kind. Daarom is het belangrijk dat (meer- en hoog)begaafdheid tijdig wordt gesignaleerd, zodat dit soort processen kunnen worden onderbroken en gekeerd.


Besef als ouder dat het niet realistisch is om te verwachten dat school en de omgeving zich volledig aan zullen passen aan je kind. Wat je zeker wel kunt doen, is het kind zo goed mogelijk voorzien van praktische tips en handreikingen, zodat het zich beter staande kan houden, er mee om kan gaan en een weg hier in leert vinden. 


Naast de werkzaamheden binnen mijn praktijk ben ik ook sinds september 2019, samen met Trudie van Megen (Praktijk Via Mij) mede-eigenaar van Z11 in beeld.


Wij bieden op het gebied van hoogbegaafdheid diverse groepsarrangementen voor kinderen, hun ouders en leerkrachten. Daarnaast verzorgen wij scholing voor schoolteams en hoogbegaafdheidspecialisten en we hebben de W8 signaleringstool ontwikkeld.


Voor meer informatie, neem gerust een kijkje op onze website:


www.z11inbeeld.nl


“Wat heb j!j nodig om tot je recht te komen en weer in je kracht te kunnen staan?”